vineri, ianuarie 20

Doamna Hermina (personaj episodic nr 1)

Doamna Hermina. Așa îi spune toata lumea. Soțul și familia o alintă Minuța. E o femeie trecută de 40 de ani, dar căreia îi place să creadă că încă mai are frumusețea anilor 30. Se îmbracă elegant, încercând să ascundă kilogramale în plus care s-au așezat de-a lungul timpului. Doamna Hermina a rămas șomeră cu 2 luni în urmă, când compania de televiziune la care lucra a decis să facă restructurări. Lucra în spatele camerelor, în staff-ul de producție. Avea un salariu care îi permitea să își facă anumite capricii costisitoare. Acum e nevoită să poarte rochiile vechi și să bea din cafeaua braziliană doar în zilele de sărbătoare. Soțul său, care îi era și coleg de serviciu, a rămas să lucreze în același loc, însă nici el nu mai câștigă la fel ca în zilele bune. La început doamna Hermina nu a pus la suflet faptul că a rămas fără loc de muncă. ”Mai mult timp pentru mine și pentru fată.” spunea femeia când prietenele sale o întrebau cum se descurcă. Are o fată de 21 de ani, studentă la drept. Înaltă și subțirică, fata lucrează în timpul liber ca să nu îi împovăreze pe părinți cu alte cheltuieli. ”E o fată tare bună și ascultătoare. Muncește și învață. N-am avut niciodată probleme cu ea. O să ajungă mare avocată!” nu mai contenește cu laudele mama.

Acum însă se apropie iarna. Doamna Hermina trebuie să își găsească un loc de muncă, altfel vor trece greu prin anotimpul rece doar cu salariul soțului. Oricum se plictisise acasă, statutul de femeie casnică nu îi plăcea prea mult. Azi are un interviu la o firmă de la periferia capitalei și doamna Hermina trebuie să ajungă la ora 17:00. Locurile s-au schimbat mult de ultima dată de când femeia fusese prin zonă.

-Nu vă supărați, unde s-a mutat stația de autobuz?

-Mergeți cu mine, nu e departe de aici, îi răspunse tânara. Tot schimbă stațiile astea de când cu lucrările la pod.

După câteva replici amabile între cele două, realizară că au drum comun. Se înfiripă o adevarată conversație și nici nu simțiră când au ajuns la destinație. Doamna Hermina îi povesti de familia ei si de fostul loc de muncă, iar tânăra despre facultate și orașul său natal. Când doamna Hermina se afla la poarta firmei, îi mulțumi fetei pentru ajutor și intră cu încredere. Tânăra îi ură succes și merse mai departe.

De atunci, în fiecare zi când fata trece prin fața firmei respective se întrebă dacă doamna Hermina o fi fost angajată în urma interviului. Se uită curioasă printre gratiile de fier, fără a deveni insistentă și uneori i se pare că o zărește cu o cană de cafea în mână, discutând cu un grup de oameni. Dar oare fata, fata a devenit mare avocată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu